Dak renovatie en onderhoud in Wijshagen, Ellikom, Meeuwen-Gruitrode en omstreken?

Wilt u uw dak renoveren of onderhoud laten plegen aan uw dak in Wijshagen, Ellikom, Meeuwen-Gruitrode en omstreken? De Klussenier Dirk Kastelijn is uw renovatiebedrijf!

Niet alleen voor werkzaamheden in uw huis, maar ook voor werkzaamheden op uw huis kunt u terecht bij De Klussenier Dirk Kastelijn. Wilt u nieuwe dakbedekking of onderhoud van uw dak? Voor De Klussenier Dirk Kastelijn is dat geen probleem. Hij helpt u graag met alle werkzaamheden op uw dak. Hierbij maakt hij uiteraard onderscheid in het soort dak. Voor platte daken en hellende daken zijn verschillende soorten dakbedekking het beste. Hieronder leest u de diverse mogelijkheden. 

Soorten dakbedekking voor platte daken

Bitumen

Bitumen dakbedekking is van oudsher de meest gebruikte dakbedekking op platte daken. De bitumen dakrollen worden over het algemeen aangebracht volgens de brandmethode. Doordat de bitumen rollen aan elkaar gebrand worden is het goed waterdicht. Bitumen dakbedekking is een duurzame vorm van dakbedekking, omdat het bestendig is tegen alle weersinvloeden. Het gaat gemiddeld 25 jaar mee.

PVC

PVC dakbedekking kan worden vergeleken met bitumen. Het heeft namelijk dezelfde voordelen. PVC dakbedekking is een dakbedekking van kunststof. Omdat het een kunstof dakbedekking is, is PVC qua materiaal een goedkope optie. Maar het laten leggen van PVC is prijzig, omdat het leggen van PVC dakbedekking erg arbeidsintensief is. Een ander voordeel van PVC is dat het in meerdere kleuren te verkrijgen is, bijvoorbeeld in het wit. Een lichte kleur dakbedekking betekent dat het beter bestand is tegen hoge temperaturen. PVC heeft, net als bitumen, ongeveer een levensduur van 25 jaar.

EPDM

EPDM is de laatste jaren erg in opkomst. Het is gemaakt op basis van synthetisch rubber. Dit zorgt ervoor dat het materiaal nog beter tegen temperatuurverschillen kan. Dit komt de levensduur ook ten goede. Gemiddeld is de levensduur 40 jaar. Tevens is EPDM eenvoudig te leggen voor De Klussenier Dirk Kastelijn. Klusseniers kunnen een vaktraining volgen van EPDM. Kijk hier op de pagina van De Klussenier Dirk Kastelijn of hij dit ook gedaan heeft.

Groendak

Een groendak zien we steeds vaker terug in Nederland. Het is mooi om te zien en het is ook nog eens goed voor het milieu. Belangrijk bij het aanleggen van een groendak is dat het groendak een speciale wordelbestendige ondergrond nodig heeft. De meest voorkomende dakbedekking bitumen is niet geschikt voor een groendak, maar dakbedekking als EPDM wel. Over de juiste ondergrond voor uw groendak kan De Klussenier Dirk Kastelijn u informeren. 

Soorten dakbedekking voor hellende daken

Dakpannen

De meeste hellende daken zijn voorzien van een van de verschillende soorten dakpannen. Op de meeste daken liggen kleien, betonnen of leien dakpannen. Dakpannen zijn op de langere termijn een voordelige keuze, omdat de levensduur van dakpannen op kan lopen tot 100 jaar. Daarnaast zijn dakpannen bestand tegen alle weersomstandigheden, ze zijn makkelijk in onderhoud en mileuvriendelijk. 

Metaalplaten

Dakbedekking met metaalplaten wordt steeds meer gebruikt. Dit komt doordat metaalplaten van alle dakbedekking gemiddeld genomen de langste levensduur heeft, onderhoudsvrij is en gemakkelijk te plaatsen is door De Klussenier Dirk Kastelijn. Op daken wordt gebruik gemaakt van drie soorten metaal, namelijk aluminium, zink en koper. Daarnaast is het voordeel van metalen dakbedekking dat het uitermate geschikt is voor een dak met een afwijkende vorm en het geeft uw huis een 'strakke en moderne look'.

Rieten dak

Vroeger werd riet veel gebruikt om het dak zo goedkoop mogelijk waterdicht te maken, maar tegenwoordig wordt riet vooral gezien als een luxe product. Karakteristieke boerderijen en mooie villa's zij tegenwoordig voorzien van rieten daken. Niet elk dak is geschikt voor riet, De Klussenier Dirk Kastelijn kan u hierover informeren. Tegenover het feit dat een rieten dak een mooie toevoeging aan het huis kan zijn staat wel dat een rieten dak meer onderhoud vereist dan andere soorten dakbedekking.

> Als u een rieten dak heeft kunt u het ebste tereht bij een dakdekker, maar vraag de klussenier gerust om advies. 

Onderhoud aan uw huidige dak

Elke soort dakbedekking heeft zijn voordelen en zijn eigen manier van plaatsen. Maar de meeste soorten dakbedekking hebben één ding gemeen: Er is onderhoud nodig. Gelukkig voor u maakt het type van uw dak niet uit voor De Klussenier Dirk Kastelijn. Hij is van alle markten thuis. 

Is uw dak toe aan een goede opknapbeurt? Of wilt u een compleet nieuw dak laten plaatsen? Schroom dan vooral niet om een aanvraag in te dienen bij De Klussenier Dirk Kastelijn.

> Vraagt u aan [kws:name} of hij u kan helpen bij uw type dak. ZO niet dan kan hij u doorverwijzen naar een goede specialist

De Klussenier Dirk Kastelijn, uw veelzijdige vakman

De Klussenier Dirk Kastelijn
De Klussenier Dirk Kastelijn

Kerkstraat 17
3670 Wijshagen

Dien uw offerte-aanvraag in   

089 20 63 07
0484 90 57 81
d.kastelijn@klussenier.be

Ingeschreven bij KBO onder nr. 0784.886.980

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte van 
De Klussenier Dirk Kastelijn

 
Loading...